Van lijden naar leiden

Men heeft de neiging hulp te zoeken als ze klem zitten. Ze voelen zich geremd..geketend..kunnen geen kant op. Het keurslijf past niet meer. Regie is lastig te behouden en lijden neemt de rol over van leiden. Dat vastzitten kan letterlijk voelbaar zijn binnen het lichaam, in de vorm van verkrampte spieren, pijn en zwaarte. Impulsen die zich kenbaar maken, lichamelijke sensaties die een innerlijke stuwende kracht veroorzaken.
Binnen de lichaamsgerichte interventies worden woorden gekoppeld aan jouw innerlijke belevingswereld. Een puur dynamisch proces! Meer info op http://www.reinvitaal.nl/lichaamsgeorienteerde-interventie/

Voor de luckybirds

De afgelopen weken zijn er in het Energie- en Regentessekwartier waardebonnen verspreid!

 1. Ben je in het bezit van een coupon…
 2. Heb je behoefte aan een actieve leefstijl…
 3. Binnen een speelse, uitnodigende setting…
 4. En wil je een week lang gratis personal group training ontvangen?

Neem contact op via het contactformulier, overhandig de waardbon aan een crewlid en kom een week lang bewegen! Na afloop hebben we een mooie actie voor je klaarliggen.

Volg je progressie vanuit de palm van je hand

Sinds de start van Reinvitaal is er onder leiding van LIJFSTIJL-coaches een samenwerking gearrangeerd met Virtuagym. Virtuagym is een online fitness platform met bijbehorende mobiele apps. Aangezien het merendeel van de leden gemiddeld 2 keer per week begeleiding ontvangen (training/coaching), sta je er voor de resterende ruim 160 uur “alleen” voor. Met behulp van de begeleidingssoftware kunnen we voor deze uren de nodige vaardigheden en leefstijladviezen aanreiken. De software is gratis te downloaden via de App Store of Google Play Store.

Wat betekent dit concreet voor jou?

Bij een lidmaatschapsvorm wordt jouw persoonlijk account aangemaakt en geactiveerd.  In de gebruiksvriendelijke applicatie is er het volgende mogelijk:

 1. Trainings- en voedingsschema’s maken
 2. Toegang tot 2000+ voorbeeldoefeningen
 3. Gemakkelijk inschrijven voor groepslessen
 4. Meedoen aan uitdagingen

Bij behoefte aan meer ondersteuning kan de Pro-functie geactiveerd worden. Dit voor slechts 4,95 per maand. Hiermee ontvang je de volgende extra’s:

 1. Uitgebreide voedingsregistratie en volledige toegang tot de voedings-app
 2. Meer trainingsprogramma’s en oefeningen plus een schema print optie
 3. Trainingsplan creator
 4. Onbeperkte voortgangsregistratie

Wij zijn meer dan een sportsclub. Word lid en maak gebruik van ons online platform!

Tijd voor jezelf

We hebben het allemaal druk. De vraag is, hebben we het echt druk, of maken we ons druk? Sinds de introductie van de computer, afwasmachine, wasmachine, droger, stofzuiger, diverse keukenhulpen en elektrische gereedschappen, zou je denken dat we een heleboel tijd besparen. Dat we dagelijks een flink aantal uren achterover zouden kunnen leunen. Echter, zo voelt het meestal niet. Hoe komt dit? Deels omdat we steeds meer willen en van onszelf ook vaak moeten. We willen een goede moeder of vader zijn, een goede partner, familielid, vriend of vriendin, we willen dat het huis ten alle tijden schoon en opgeruimd is, dagelijks koken, leuke hobbys, voldoende sporten, en tegelijkertijd willen we er ook nog leuk uitzien. En wat levert het ons op? Een agenda die tot op de minuut vol gepland is.

Read more

Suppletie: nodig of niet?

Miezerige regenbuien, een gure wind die door alle kledingstukken heen snijdt en een prachtig blader-kleurenpalet dat voor de mooiste schouwspelen zorgen: welkom herfst! In het najaar spelen drogisterijen er slim op in om (multi)vitamine en mineralen preparaten aan te bieden. Deze stoffen zijn belangrijk voor het in stand houden van een goede gezondheid. Maar hebben we suppletie in de vorm van extra poeders, pillen, druppels, capsules e.d. echt nodig? Laten we op zoektocht gaan!

Read more

Energiekwartier: interview

Het Energiekwartier ligt centraal binnen de stad. Een stoere buurt direct naast de Haagse binnenstad, met grote contrasten, zoals de Elektriciteitsfabriek en park De Verademing. Het is een buurt in transformatie. Een spannende plek voor (tijdelijke) culturele, culinair, muzikale en natuurlijk sportieve activiteiten!  Arjan Kaashoek van De Wijde Blik heeft in opdracht van Heijmans een leuk stuk geschreven over het gezicht achter Reinvitaal en waar het voor staat. Het volledige verhaal is te vinden op http://energiekwartier.nl/reinier-bol-over-het-energiekwartier

Alle credits voor Michel Mees Photography voor de gave pics, dank!

 

Eet je kleurrijk

Dat een goed samengestelde voeding bevorderlijk is voor de gezondheid weet iedereen, aldus de gezondheidsraad. Het lastige hieraan is hoe men samengestelde voeding interpreteert. Zoveel mensen, zoveel opinies! De laatste jaren is er gelukkig meer een verschuiving richting stimulatie van voedingspatronen en -middelen en plaatsen we de (hyper)focus op voedingsstoffen secundair. Read more

Koolhydraten en vitaliteit

3 factoren spelen in op de energiebehoefte van de mens: de ruststofwisseling, lichamelijke activiteit en het thermisch effect van voeding.  Elk van deze factoren kunnen (in)direct beïnvloed worden door verscheidene elementen (o.a leeftijd, genetica, lichaamsgewicht, lichaamsbouw, groei, tak van sport, niet training gerelateerde lichamelijke activiteit, calorie inname).  De meeste energie heeft het lichaam in rust nodig om alle noodzakelijke inwendige lichaamsprocessen te kunnen verrichten. Zo ook tijdens slapen, dus maak je niet al te ongerust over de maaltijd later op de avond. Leidend is de energiebalans en houdt oog voor portiecontrole!  Het is makkelijk te volgen dat als we meer bewegen en/of de lichamelijke arbeid toeneemt, het lichaam naar meer energie snakt. Koolhydraten en vetten leveren de energie om de batterijen in ons lichaam op te laden. Voor nu laten we de functie en inzichten omtrent vetten achterwege en ligt de focus op koolhydraten. Read more

Neem contact op

Maak kennis met studio Reinvitaal! Wil je eerst sfeer proeven, volg dan vrijblijvend een try-out. Vul rechtsonder de gegevens in en wij nemen spoedig contact met je op.