Workouts

“Unleash your inner strength” is een credo duidelijk zichtbaar binnen de studio. Hiermee willen we onderstrepen dat we stil staan bij jouw manier van vrijheid beleven. Vervullen de workouts kracht? Maakt bewegen energie los? Beleef je de workouts meer als spelen? Mogen impulsen doorsijpelen in explosieve oefeningen? Staat trainen ten dienste van een fit en krachtig lichaam?

CROSSFITNESS

CSC_0675

Met CrossFitness werken we toe richting een algehele fitheid gedekt vanuit het ImPacT systeem. Vanuit evolutionair perspectief heeft een mens ingebouwde motorische programma’s, reflexmatige beweegpatronen en wensen om een bepaald doel te bereiken. De natuurlijke- en functionele beweegpatronen vormen een richtlijn binnen de workouts en doorlopen de stadia van “beweging- belasting – beproeving”. Het biedt ruime variatie, zodat het lichaam geprikkeld blijft en in toenemende mate wordt uitgedaagd, progressieve training dus! Elke stadia heeft zijn eigen meetpunten, zodat je verantwoord kunt bepalen wanneer je klaar bent voor een volgende fase. Hierdoor voor zowel de starter als atleet zeer toegankelijk.

Start vandaag

HEAVY SHIIT

rein-vitaal-sport

De heavy Shiit beslaat de methodiek van “Slightly” Higher Intensity Interval Training. Waar de reguliere HIIT workouts tegen het randje van kotsen aan kan zitten, voeren wij een lichte begrenzing door. We dagen je tijdens de les uit om net iets meer te geven dan wat je normaliter gewend bent met behoud van lichaamscontrole en een correcte uitvoering van de activiteit. Doel is om geleidelijk toe te werken naar de reguliere HIIT. Het eerste deel van de workout beslaat een groot blok oefeningen met alleen je lichaamsgewicht. Vervolgens komen de technieken en elementen van boksen aan bod. Binnen studioReinvitaal behelst boksen meer dan alleen stoten. We leggen de focus op positionering, weerbaarheid, impact ervaren en uiting geven aan.

Start vandaag

ELEMENTS

FullSizeRender

Een belangrijk gegeven is dat het menselijk lichaam niet denkt in spieren, maar in beweegpatronen. Als je boxjumps uitvoert, bestaat deze beweging uit een fenomenaal samenspel van spieren die contraheren. Hoe beter de aansturing en afstemming, hoe meer power geleverd kan worden. Elements zijn de instroom workouts waar de basis wordt gelegd in het optimaal uitvoeren van beweegpatronen. Wij vertegenwoordigen de Big-5 movements: duwen, trekken, hurken, heupstrekken en stappen. Rompstijfheid is bij allen noodzakelijk om krachten op het lichaam te weerstaan en eveneens te verplaatsen naar de lichaamsdelen die het harde werk verrichten. Voor starters is dit de ideale full-body workout!

Start vandaag

Wij verwelkomen je om contact op te nemen voor nadere informatie over onze diensten. Een try-out voor een CrossFitness workout is vrijblijvend.