Goede voornemens

7 januari 2016
7 januari 2016 ReinAdmin

Lieve leden,

Allereerst het beste toegewenst voor 2016 en dat het hopelijk een jaar gaat worden rijk aan gelukzalige en liefdevolle momenten!! Zoals elk jaar maken miljoenen mensen goede voornemens voor het nieuwe jaar en gaan ze naar trainingen om fitter te worden, om de gezondheid op peil te houden of vanwege het sociale component. Maar zoals vaak het geval is met goede voornemens zijn de intenties goed, maar worden ze niet lang vastgehouden. Er is zelf een dag naar vernoemd. 17 januari is het de internationale “Ditch New Year Resolution Day”. Samengevat: heel wat mensen laten hun goede voornemens na deze datum varen. “Ik heb het geprobeerd, volgend jaar beter, volgend jaar een nieuwe kans.”

Belangrijk is om bij jezelf na te gaan wat voor jou het leven de moeite van het leven waard maakt! Waar hecht je waarde aan? Hoe geef jij richting aan je leven? En wat levert het jou op om te werken aan de aan waarde gekoppelde doelen?

Heb je hier zicht op? Zo ja, heel goed! Schrijf het op een kaartje en plak dat als geheugensteuntje op een plek waar je het vaak kunt zien. Niet doorlezen….kom tot bezinning, sta er bij stil en kom tot actie!

Om tot actie over te gaan en vol te houden staan er 3 facetten centraal: veranderingsbereidheid, motivatie en wilskracht. Wilskracht huist in het frontale gedeelte van de hersenen en kan ingezet worden om gewoontes te veranderen en stappen te zetten in de juiste richting. Wilskracht is geen onuitputtelijke bron, dus het is zaak om deze batterij te blijven opladen. De vraagt rijst: Rein, hoe laadt je de batterij dan op? De basis is goed voor jezelf te zorgen!! Simpeler kan het niet!!

Enkele manieren die hierbij kunnen helpen:
– Herleef succes (sluit je ogen en laat dierbare momenten de revue passeren),
– Ontlok bij jezelf een glimlach,
– Neem beslissingen m.b.t. conflicterende doelen,
– Opnieuw creëren van overzicht,
– Vermijden van verleidingen,
– Uitvoering van ontspannende activiteiten,
– Sporten (bij voorkeur in de natuur),
– Ervaren van positieve emoties.

 

Een mooi 2016 toegewenst!!

REIN

Wij verwelkomen je om contact op te nemen voor nadere informatie over onze diensten. Een try-out voor een CrossFitness workout is vrijblijvend.